Το «Δέντρο» είναι μία Ομάδα με αντικείμενο την έρευνα και την εργασία της Τέχνης, όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από το Θέατρο, τον Χορό, την Μουσική, τα Ενεργειακά Συστήματα και κάθε εν γένει τρόπο έκφρασης της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Σκοπός της Ομάδας είναι η διερεύνηση και η επεξεργασία της σχέσεως του Ανθρώπου με το Ιδανικό. Ο τρόπος αυτής της εργασίας είναι η Τέχνη και πεδίο της η ομαδική εργασία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η εργασία περιλαμβάνει αντικείμενα που εκτείνονται σε όλο τον ορίζοντα της ανθρώπινης έκφρασης, υποκειμενικής (κίνηση, αίσθηση, λόγος) όσο και αντικειμενικής (μουσική & εικαστικά).  

Αντιστοίχως τα θέματα εργασίας, καλύπτουν το μείζον εύρος του παγκόσμιου «ρεπερτορίου», σε μία προσπάθεια να αφομοιωθούν τα ουσιωδέστερα στοιχεία που μπορούν να αποτελούν συστατικά μίας Σύνθεσης η οποία να υπερβαίνει τα χρονικά και τοπικά όρια. Από τον αρχαίο Ινδικό Χορό – στον Ευρωπαϊκό Σύγχρονο, από τον Παραδοσιακό Αφρικανικό – στην Σύγχρονη Χοροθεραπεία, από τις Αρχαίες Επωδούς – στην Όπερα και το Σύγχρονο Τραγούδι, από τους Αϊδούς και τους Τραγωδούς – στο Devise Theatre, από το Kung Fu  – στο Physical Theatre, από το Θέατρο Νο – στην Ιταλική Σκηνή… η Ομάδα προσπαθεί να βρει μία Μετά-Γλώσσα στην Τέχνη. Μετά-Γλώσσα στην οποία να ανασυντίθεται όλη η εμπειρία του παρελθόντος σε μορφή που να απαντά στην ανάγκη του παρόντος και του μέλλοντος. Σε μορφή ενός Σπόρου που να μπορεί και να αξίζει να σπαρθεί. Γιατί μπορεί και αξίζει να καρπίσει. Και κάθε Σπόρος φυτρώνει πάντα προς δύο κατευθύνσεις: προς την Γη – ρίζα και προς τον Ουρανό – δέντρο.

Η όλη εργασία, έχοντας ως αφετηρία, στόχο, αλλά και υλικό τον ίδιο τον άνθρωπο, αποσκοπεί πέρα και μακριά από ένα μονοδιάστατο αποτέλεσμα – μία παράσταση – υπό τύπον ενός «προϊόντος», στην διεργασία αυτογνωσίας των συμμετεχόντων. Διεργασία και αυτογνωσία που, ακριβώς, θέλει να επικοινωνήσει μέσα από την «παράσταση». Διότι είναι σε μία τέτοια συνάντηση που μπορεί και συμβαίνει Τέχνη. Τέχνη του Ανθρώπου και για τον Άνθρωπο. Όταν όλοι όσοι βρίσκονται παρόντες συνεργούν και συλλειτουργούν στην Εργασία, αντί να χωρίζονται σε «εκτελεστές και θεατές». Και ο στόχος της Εργασίας – κάθε Εργασίας – είναι να αποκαθιστά τον Άνθρωπο στην κανονική του Φύση· στην Έλλογη Ζωή. Στο Ιδανικό.

Την Ομάδα απαρτίζουν γυναίκες και άνδρες διαφόρων ηλικιών και ιδιοτήτων: Γιάννος Λούρας – Προπονητής ποδοσφαίρου, Χρίστος Γωγάκης – Φωτιστής, Αντώνης Κατσαρής – Ηθοποιός, Ανδρέας Μουστούκης – Συνθέτης-Μουσικός, Σπύρος Τουλιάτος – Δάσκαλος Kung Fu, Κατερίνα Λούρα – Ηθοποιός, Σταύρος Λούρας – Ηθοποιός.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΟΡΑΜΑ

© 2022 by Theatro De. Created by MKC

Μείνετε ενήμεροι για τις παραστάσεις και τις δράσεις του Θέατρου Δέντρου

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή

Με την εγγραφή αποδέχομαι τη διατήρηση των προσωπικών μου δεδομένων στη διαχείριση του Θέατρου Δέντρου

NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@theatrodentro.com

press@theatrodentro.com

Tel: 99 33 38 71, 99 38 46 06

Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα

Τ.Κ. 1041, Ενορία Παναγίας

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ